Okupljanje fašničkih skupina je u Ulici Matije Gupca, kod ugostiteljskog objekta Stari krovovi, gdje će biti pult za prijavu skupina i individualnih maski, te formiranje povorke koja će proći Kolodvorskom ulicom do vure. Prijavilo se više od 700 maškara. Dječjih skupina je 22 i kreću u 14 sati, a 7 odraslih skupina sat kasnije.

Djecu očekuju i maskote Miki i Mini iz rođendaonice Kružić Križić s kojima će se moći fotografirati i družiti. Dječji fašnik je revijalnog tipa s jednakim prigodnim nagradama (slatkiši) za sve grupe dok je veliki Fašnik natjecateljskog tipa. Sve čeka fina gastronomska ponuda - kobasice i vino, za dječje skupine krafne i čaj. Nakon pokazivanja svih skupina nastupa grupa „Ekvinocij“ zadužena za dobru glazbenu podlogu i ritam plesa pod maskama i sve to uz voditelja Vida Baloga. sat kasnije. Djecu očekuju i maskote Miki i Mini iz rođendaonice Kružić Križić s kojima će se moći fotografirati i družiti. Dječji fašnik je revijalnog tipa s jednakim prigodnim nagradama (slatkiši) za sve grupe dok je veliki Fašnik natjecateljskog tipa. Sve čeka fina gastronomska ponuda - kobasice i vino, za dječje skupine krafne i čaj. Nakon pokazivanja svih skupina nastupa grupa „Ekvinocij“ zadužena za dobru glazbenu podlogu i ritam plesa pod maskama i sve to uz voditelja Vida Baloga.

Organizatori Turistička zajednica Grada Dugog Sela te suorganizatori Pučko otvoreno učilište Dugo Selo i Radio Martin, pozivaju baš sve, male i velike da se pridruže i budu dio dugoselske fašničke atmosfere.