U Maloj gradskoj vijećnici održana je danas, 16. listopada s početkom u 12 sati, sjednica Odbora za dodjelu nagrada i priznanja Grada Dugog Sela

Dnevni red sjednice sastojao se od razmatranja prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Dugog  Sela u 2017. godini. Sjednici su nazočili gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i zamjenica Jasminka Kokot Bambić, predsjednik Odbora za dodjelu nagrada  i priznanja, Darjan Budimir te ostali članovi odbora.

Nagrada za životno djelo

„Sukladno odluci godišnje se dodjeljuje jedna nagrada Grada Dugog Sela, a iznimno, godišnje se mogu dodijeliti najviše dvije nagrade za životno djelo.  Prijedlog je da dodijelimo dvije nagrade s obzirom na kandidate i obljetnicu Grada“ - Darjan Budimir. 

Jednoglasno je donesen prijedlog o dodjeli nagrada za životno djelo, pokojnima Aleksandru Antoloviću i Milanu Bunčiću. Prije donošenja odluke, na istu se osvrnuo i gradonačelnik Nenad Panian: „Budući da je dvadeseta godišnjica Grada Dugog Sela i budući da ga promoviramo kulturno, turistički i jednostavno moramo ljudima dati do znanja tko smo i što smo. Dva prijedloga za posthumne nagrade gospodina Milana Bunčića i Aleksandra Antolovića su presedan samo zbog jednog razloga. Svi znamo tko su oni bili i što su značili za Grad Dugo Selo.“

Prijedlozi za dodjelu nagrada i priznanja Grada Dugog Sela

U nastavku su uslijedili prijedlozi godišnjih nagrada i zahvalnica koje se u pravilu dodjeljuju po jedna iz područja gospodarstva, znanosti i kulture, odgoja i obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, sporta i tehničke kulture, promicanje ljudskih prava i zaštite okoliša. Jednoglasno su usvojeni sljedeći prijedlozi: Vatrogasne zajednice Grada Dugog Sela za A ekipu (seniori) DVD-a Andrilovec za godišnju nagrade te ekipa mladeži DVD-a Ostrna za zahvalnicu Grada; Mara Mamuza, predlagatelj Ivica Bošnjak za godišnju nagradu iz područja odgoja i obrazovanja; prijedlog Glazbene škole Dugo Selo, Jan Gorišek godišnja nagrada te Marin Bokun zahvalnica; Matej Mišković, predlagatelj Darjan Budimir za godišnju nagradu s područja sporta; obrt „Postolar“ vlasnika Željka Lepotinca za zahvalnicu; zajednička godišnja nagrada s područja gospodarstva za Kemokop d.o.o. i Zeleni kvadrat d.o.o.; zahvalnica za Zdenku Knežić, umirovljenu profesoricu ispred OŠ Josipa Zorića; zahvalnica Grada za ŽRK Dugo Selo, prijedlog ispred Zajednice športskih udruga Grada Dugog sela za ostvarene rezultate; Taekwondo klub Dugo Selo, prijedlog za zahvalnicu povodom 10. obljetnice osnivanja; zahvalnice za Kulturni centar sv. Martin Hrvatska i Dugoselska kronika, predlagatelj gradonačelnik Nenad Panian; KUD Preporod, zahvalnica povodom obilježavanja 110. godine postojanja.

DR

IMG 3776 IMG 3771 IMG 3768