Bogati program „Dugoselskih jeseni“ na repertoaru za danas ima urbanu umjetnost, dok je za noćni program zadužen poznati hrvatski metal bend, Cold Snap.

Svi zainteresirani za grafitiranje mogu doći i gledati umjetnike kako ispunjavaju dugoselska zdanja na ljetnoj pozornici u Športskom te murale u Kolodvorskoj ulici. Podršku cijelom projektu dao je i sam gradonačelnik Nenad Panian, a navedeni prikaz umjetnosti sastavnica je 17. susreta likovnih umjetnika Zagrebačke županije.

Za oslikavanje zidova u Športskom zaduženi su Dominik Drop Jakovljević, Style-b Okvir, Tomislav Petrlić, Killaslova, Ivan Cviky Cvitkušić i Luka Mrnjec, dok će murale oslikati akademski slikar Robert Samardžić i Luka Mrnjec.

Nakon umjetničkog oslikavanja zidova, navečer stiže prava poslastica za sve ljubitelje metal, punk te alternativne glazbe u caffe baru Gold. Večer će otvoriti nastupom u 20 sati DJ Cile, a nastaviti u 22 Hrmülja – metal bend iz Ludbrega. Finale današnjeg programa zaključit će koncert najpoznatijeg domaćeg metal benda. Cold Snap dodatno će zapaliti prethodno zagrijanu publiku na pozornici u Športskom od 23 sata.

Ulaz za rock/metal spektakl na ljetnoj terasi Športskog iznosi 20 kuna.

Denis Remenar

boje.JPG dr.JPG dr3.JPG dr4.JPG lm1.jpg lm2.JPG naslovna.JPG rs.JPG rs2.jpg rs3.jpg rs4.jpg rs5.JPG rs6.JPG