Proslava 110. obljetnice KUD-a Preporod održat će se 24. siječnja 2018. s početkom u 19.30 sati. Karte se mogu nabaviti u KUD-u Preporod, knjižari De Nova i na blagajni Dvorane Lisinski po 20 posto nižim cijenama (40 kn i 32 kn) za članove KUD-ova u odnosu na online kupnju (50 kn i 40 kn). 

 

KUD PREPOROD jedno je od najstarijih amaterskih Društava na području RH, koji okuplja građane u svrhu očuvanja i razvitka autohtone kulturne baštine, suvremenih ostvarenja s elementima izvorne narodne kulture i pojedinačnih ostvarenja ili radova u području kulture dugoselskog kraja, Republike Hrvatske i šire.
Društvo je dobitnik mnogobrojnih nagrada i priznanja u zemlji i inozemstvu. Povodom 100 -te obljetnice dobitnici su Plakete Zagrebačke Županije i Hrvatskog sabora kulture te Povelje predsjednika Republike Hrvatske za doprinos u očuvanju folklorne tradicije. KUD PREPOROD ovim svečanim koncertom obilježava svoj 110. rođendan. Obuhvatit će svojevrsno putovanje kroz godine rada ovoga Društva putem hrvatskih običaja kroz plesne koreografije i napjeve koje KUD njeguje u svom repertoaru. Na koncertu će članovi izvesti koreografije Posavine, Sesvetskog prigorja, Međimurja, Zagorja, Podravine, Slavonije, Baranje, Usore, Bratine, Bunjevca, Imotskog uz tamburaška intermezza i folklorne napjeve…

Čestitke !

Vremeplov