Muškarci su odlučili kako je krajnje vrijeme za uzdići se i odgovoriti ženama na pozornici. Predstava za mušku, ali isto tako i žensku publiku, „Muškarci.hr“ dolazi u nedjelju 29. listopada u Dugo Selo na pozornicu dvorane KUD-a Preporod, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo.

Naime, ovdje se ne radi o „muško-ženskom ratu“ koji se vodi među spolovima od početka vremena i vječnim raspravama o superiornosti istog, već o jednostavnom izlaganju muškaraca u vidu kazališne predstave kao odgovora na uspjeh ženske verzije predstave naziva „5žena.com“.

„Pokušali smo biti korektni i prema ženama i prema sebi, a zapravo smo ponajviše bili samokritični. Više smo išli na to da prikažemo svoju ovisnost o njima bez obzira koliko ih pokušavamo kritizirati, ali nekako se uvijek sve vrati na nas i mi ispadnemo krivi“ –  ističe glumac Goran Grgić za portal Scena.hr.

Poznata hrvatska imena na dugoselskoj pozornici

Za produkcijski dio zaslužan je Roman Šušković-Stipanović, a pod redateljskom palicom Marija Kovača iza kojih je preko tridesetak predstava, zabava je zagarantirana. Publiku će na pozornici dvorane KUD-a Preporod gotovo dva sata zabavljati uz spomenutog Grgića, Boris Svrtan, Filip Detelić ili Andrija Dojkić te Amar Bukvić ili Živko Anočić.

Predstava je svoju praizvedbu imala u veljači ove godine na Sceni Vidra, što je svrstava u grupu najnovijih kazališnih djela, ujedno i prvo koje će istupiti ove jeseni na dugoselskoj pozornici u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo.

„Nas četvorica odlučili smo predstavom reći pravu istinu o ženama, ali prije svega o nama samima, jer nam nije strano biti samokritičnima, i to: realno, logično, objektivno i argumentirano. Svojim dolaskom na našu predstavu, bez obzira kojeg ste spola, pokazat ćete da zagovarate ravnopravnost spolova i razumijete i uvažavate razlike između muškaraca i žena koje naše živote čine dinamičnim i lijepim. Nama muškarcima kod žena je važna samo jedna stvar... ljubav“ – Muškarci.hr (izvor scenavidra.hr).

Prodaja ulaznica po cijeni od 50,00 kuna u Pučkom otvorenom učilištu Dugo Selo, Josipa Zorića 21a, tel.: 01/2752 419 i knjižari Denova, Josipa Zorića 23, tel.: 01/2775 500

Denis Remenar

Vremeplov