Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je jučer imena odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika koji su promovirani u zvanje mentora i savjetnika. 

Ukupno 478 odgojno-obrazovnih djelatnika diljem Hrvatske steklo je novo zvanje, a njihova imena dostupna su na web stranici Agencije za odgoj i obrazovanje. Među njima je i troje djelatnika s dugoselskog područja – dvije učiteljice iz Osnovne škole „Stjepan Radić“ iz Božjakovine, sada učiteljice mentorice – Josipa Oreč Živković, učiteljica razredne nastave i Dragana Turkalj, učiteljica hrvatskog jezika, te nastavnik vjeronauka u Srednjoj školi Dugo Selo Eduard Kožul koji je promoviran u profesora mentora.  

Spomenuta zvanja stječu obrazovni djelatnici koji svojom stručnošću, pedagoškim metodama, uzornim radom i trajnim stručnim usavršavanjem unapređuju nastavni proces poučavanja, kao i odgojno-obrazovni sustav u cjelini. Svečana promocija odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u zvanje mentora i savjetnika održat će se 8. veljače u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.