Povodom smrti predsjednika Općinskog vijeća Općine Brckovljani Bože Graberca koji je preminuo 26. kolovoza, danas je načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek proglasio Dan žalosti u Općini Brckovljani.

Danas je otvorena i knjiga žalosti u Gradskoj vijećnici u Dugom Selu, a u 13,00 sati je održan komemorativni skup na kojem su se od pokojnog Bože Graberca oprostili načelnik Željko Funtek, predsjednik Udruge umirovljenika Općine Brckovljani Željko Tašler te Tomislav Pečnjak u ime DVD-a Hrebinec i NK Brcko. Izrazivši sućut nazočnoj obitelji i prijateljima Bože Graberca govornici su naglasili njegov bogat društveni angažman i prazninu koja će nastati u radu općinskih tijela, u stranci HSS kojoj je pripadao, kao i u brojnim udrugama u kojima je djelovao.

Posljednji ispraćaj Bože Graberca bit će danas u 15,00 sati na mjesnom groblju u Brckovljanima.

 

BOŽO GRABEREC 18.08.1962. – 26.08.2018.

Božo Graberec bio je sin Josipa i Jagice, te brat Ivana. Rođen je 18.08.1962. u Hrebincu gdje je živio sa svojim roditeljima i bratom. Kasnije je sa svojom mladom obitelji izgradio svoj novi dom.

Osnovnu školu pohađao je u Božjakovini i Dugom Selu. Pohađao je srednju Prvomajsku školu nakon koje je pohađao i Narodno učilište gdje je stekao zvanje za ATK strojara.

Godine 1989. oženio se svojom Gogom s kojom je zasnovao obitelj u kojoj su se rodili sinovi Ivan koji je rođen 1991.godine i Matija rođen 1997. godine, a 2006.godine je u njihovu obitelj došla i Gorana, njihova nećakinja. Veći dio svog radnog vijeka proveo je na radnom mjestu voditelja održavanja zračne luke Zagreb. Umirovljen je 2015.godine. Dugo godina obnašao je i dužnost predsjednika sindikata zaposlenika zračnih luka Hrvatske. Od samih početaka samostalne Republike Hrvatske aktivan je član Hrvatske seljačke stranke.

Od 2001.godine član je poglavarstva općine Brckovljani i tu dužnost obnašao je dva mandata od 2001.-2009.godine, kada postaje predsjednik općinskog vijeća općine Brckovljani i tu je dužnost obnašao do samoga kraja. Kao član poglavarstva i kao vijećnik općine zalagao se za dobrobit općine Brckovljani i svih svojih sugrađana, a naročito svojih Hrebinčana. Od svoje rane mladosti bio je aktivni član DVD Hrebinca, i član VZO Brckovljani. Zalagao se i za sport i sportske udruge pa je tako jedan od osnivača Nogometnog kluba Brcko, a od njegova osnutka do samoga kraja bio je i član upravnog odbora Nogometnog kluba Brcko. Odlaskom u mirovinu postao je i potpredsjednik i aktivni član Udruge umirovljenika općine Brckovljani.

 

f1.jpg f2.jpg f3.jpg f4.jpg f5.jpg f6.jpg f7.jpg