Tradicionalno, u vinogradu Željka Paniana na Štakorovečkom bregu, na blagdan svetog Bartola okupili su se članovi Udruge vinogradara i vinara Općine Brckovljani.

Povod događanju je bilo postavljanje klopoteca koji će čuvati već zrelo grožđe od ptica, a stvarni razlog okupljanja je druženje i prigoda, da se neposredno prije berbe, koja je ove godine za neke sorte grožđa već počela, razmjene mišljenja i zapažanja o stanju u vinogradima i aktivnostima koje u vezi s tim treba treba poduzeti u vinogradima i podrumima.

Željko Panian našao se u dvostrukoj ulozi, kao domaćin u čijem se vinogradu društvo okupilo, ali i kao domaćin – predsjednik Udruge koja je događanje i organizirala. Stoga je osim vođenja standardnog obreda postavljanja klopoteca, održao i prigodnu riječ i poželio svima dobru berbu. Dobrim željama pridružio se i načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek, a u goste vinogradarima i vinarima iz Brckovljana došli su i vinogradari iz Hrvatskog zagorja, iz Vinskog vrha pored Marije Bistrice. Klopotec je pak na pravo mjesto postavio jedan od najmlađih i najuspješnijih vinogradara sa Štakorovečkog brega Marijan Smok.

                                                                                                                                                                                 N.H.M.

 

Bartolovo1.jpg Bartolovo2.jpg Bartolovo3.jpg Bartolovo4.jpg Bartolovo5.jpg Bartolovo6.jpg Bartolovo7.jpg