Fašnik je u Lupoglavu oduvijek bio događaj koji se ne propušta, barem u zadnjih četrdesetak godina od kada ga rade organizirano od strane KUD-a Ogranak Seljačke sloge Lupoglav. Sudjeluju i stari i mladi i fašnička povorka obilazi cijelo selo, da i oni rijetki koji se sami nisu mogli maskirati, dožive duh fašnika.

I naravno, na koncu sude i spaljuju krivca za sve loše iz protekle godine, a sve pod svojom autoironičnom zastavom na kojoj je prikazana lojtra i poklič koji se nekada u ovom selu nije smio niti po tiho spomenuti. Zabava je to za cijelo selo i tradicija od koje se ne odustaje.

No, Lupoglavci su otišli i korak dalje pa im fašnik ne traje samo jedan dan, već je fašnička skupina rado viđen gost i na drugim fašničkim događanjima diljem županije, a ove godine bila je i na Zagrebačkom faniku. U nedjelju, nakon što su se dobrano izludirali u vlastitom selu, Lupoglavci su bili gosti i Dugoselskog fašnika. Dobro je bilo i tam, vele, ali Lupoglavski fašnik je ipak jedan jedini i nezamjenjiv.     N.H.M.

lf 01 lf 02 lf 03 lf 04 lf 05 lf 06 lf 07 lf 08 lf 09 lf 10 lf 11 lf 12 lf 13 lf 14 lf 15