Kulturno umjetničko društvo Ogranak Seljačke sloge Lupogav održalo je 16. prosinca u Vatrogasnom domu u Lupoglavu tradicionalni Božićni koncert. Niti domaćini iz Lupoglava, kao i sve veći broj gostiju sa strane, ne propuštaju ovaj vrijedan događaj pa nije čudo da je i ove godine dvorana bila puna.

Uz atraktivne goste – Školu klasičnog baleta – Odjel za narodne plesove iz Zagreba te KUD-ove Resnik i Turanj, najbolje što znaju pokazali su i domaćini iz Ogranka Seljačke sloge koji su svoje goste dočekali tradicionalnom pjesmom Dobar večer dobri ljudi. No, da su se ove godine izuzetno potrudili pokazati što znaju potvrdili su izvedbom dječjeg folklora, Pjesama i plesova iz Posavine, koje je na scenu postavila domaća voditeljica Željka Cik Grgošić. Ovo je bila premijerna izvedba folklora mlađe plesne skupine Ograka Seljačke sloge koja je do sada izvodila uglavnom dječje folklorne igre.

Koncert su na kraju „začinili“ domaćini, starija folklorna skupina, koja je pripremila i uspješno izvela zahtjevnu koreografiju Slavonije, a podičili su se i vlastitim slavnonskim narodnim nošnjama. U radosnom predglagdanskom duhu svi sudionici programa na kraju su s pozornice izveli tradicionalnu božićnu pjesnu Radujte se narodi.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 N.H.M.

Božić_u_Lupoglavu0.JPG Božić_u_Lupoglavu_1.JPG Božić_u_Lupoglavu_10.JPG Božić_u_Lupoglavu_11.JPG Božić_u_Lupoglavu_2.JPG Božić_u_Lupoglavu_3.JPG Božić_u_Lupoglavu_4.JPG Božić_u_Lupoglavu_5.JPG Božić_u_Lupoglavu_6.JPG Božić_u_Lupoglavu_7.JPG Božić_u_Lupoglavu_8.JPG Božić_u_Lupoglavu_9.JPG