Svečanom sjednicom, održanom 26. kolovoza, udruga Hrvatski vitezovi - ratni veterani '91 Brckovljani proslavila je 10.- obljetnicu postojanja i rada. Prije sjednice, odana je počast plaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Božjakovini.

Okupljene uzvanike u Domu u Štakorovcu pozdravio je predsjednik brckovljanskih Vitezova Samir Jašarević. Govoreći o desetogodišnjem radu udruge koja broji 48 članova, naveo je kako okupljaju populaciju branitelja koja je dala doprinos u stvaranju hrvatske države.

 „Svrha, smisao, ciljevi osnivanja i djelovanja ove udruge, kao i ostalih Udruga Hrvatskih branitelja i ratnih veterana Domovinskog rata, je da si članovi međusobno pomažu u rješavanju problematike i statusnih pitanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.  Naše temeljne aktivnosti kroz područje djelovanja usmjerene su ka cilju da se ne zaboravi da smo mi hrvatski branitelji i veterani Domovinskog rata vodili pravedan i u svakom pogledu čist obrambeni rat koji nam je nametnut od strane velikosrpskog agresora, a ratnim operacijama, uz snažnu potporu hrvatskog domoljubnog puka, uspjeli izaći iz rata kao pobjednici koji su dali svoj doprinos u stvaranju slobodne, suverene i međunarodno priznate Republike Hrvatske, članice međudržavnih, svjetskih i europskih integracija i saveza“, rekao je Jašarević. Istaknuo je važnost preventivnog bavljenja zdravljem branitelja te iznio podatak kako je lani umrlo 4 036 branitelja, prosječne starosne dobi 51 godinu. Većinu potrebitih sredstava za realizaciju planiranih aktivnosti i djelovanja udruge osigurala je Općina Brckovljani,  bez čije potpore, kako je rečeno, ne bi mogli kvalitetno djelovati i realizirati svoje aktivnosti i ciljeve. Posebno je stoga zahvalio svim djelatnicama Općine, načelniku Općine, Predsjedniku Općinskog vijeća i članicama i članovima istog. „Općina Brckovljani kao institucija lokalne uprave je zasigurno uzoran primjer uvažavanja hrvatskih branitelja i odnosa prema nama. Početkom 2014. Godine Općina Brckovljani dala nam je na korištenje službenu prostoriju koju nam je u cijelosti uredila i opremila potrebitim sredstvima za rad i djelovanje Udruge“, rekao je Jašarević.

Obilježavanju su nazočili mnogi gosti čestitajući ovoj braniteljskoj udruzi na sinergiji i zajedništvu te edukaciji o Domovinskom ratu. Među njima bili su zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek, općinski vijećnici predvođeni predsjednikom Vijeća Božom Grabercem, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian te njegov zamjenik Nikola Tominac, roditelji poginulih branitelja, župnik u župi sv. Brcka vlč. Mirko Matasović, predstavnici srodnih braniteljskih udruga Crne mambe, HVIDR-e, predsjednik županijske Zajednice Hrvatskih vitezova Nenad Geri, dugoselskih Vitezova Damir Mesić, rugvičkih Jadranko Brestovec kao i predstavnici brojnih drugih udruga s općinskog područja i šire s kojima uspješno surađuju.

Bila je ovo prigoda i za dodjelu priznanja i zahvalnica.  Plakete – zahvalnice za iskazanu potporu u realizaciji aktivnosti iz djelokruga rada Udruge dodijeljene su županu Stjepanu Kožiću, Općini Brckovljani, Željku Funteku, Hrvatskim vitezovima Dugo Selo te Rugvica, Zdravku Srdiniću, Marijanu Darojkoviću, Perici Marijiću i Dugoselskoj kronici. Zahvalnice su primili Tina i Dino Đapa, Marijan Miloš, HVIDR-a Dugo Selo, Rade Simonović, DVD Brckovljani, Renata i Neno Klarić, Drago Krpanić.  Plaketu - priznanje primili su Dragan Dajaković, Zdenko Blažutić, Milan Draganić,Ivan Lovrišec, Damir Štrosar, Ivan Zvrhek, Tunjo Jurković. Priznanje su dobili Tomislav Knežević i Josip Iveljić. Plaketu za izniman doprinos i zasluge u osnivanju, razvoju i realizaciji planiranih aktivnosti Udruge (osnivači udruge) primili su Branko Baček, Vinko Batarilo, Dražen Dokuš, Zdenko Furač, Mladen Perić, Slavko Salopek, Milan Šajnović, Dragutin Valaško, Ivan Valentak i Damir Dokuš. Proslavu 10. godišnjice uveličala je izložba ratnih fotografija, a razgledati su se mogle i uređene prostorije udruge.

 

vit0001.JPG vit0002.JPG vit0003.JPG vit0004.JPG vit0005.JPG vit001_2.jpg vit1.jpg vit10.jpg vit11.jpg vit12.jpg vit13.jpg vit14.jpg vit15.jpg vit16.jpg vit17.jpg vit18.jpg vit19.jpg vit2.jpg vit20.jpg vit21.jpg vit22.jpg vit3.jpg vit4.jpg vit5.jpg vit6.jpg vit6a.jpg vit7.jpg vit8.jpg vit9.jpg