Vatrogasna zajednica Općine Brckovljani obilježila je, 18. studenoga, svečanom sjednicom održanom u Vatrogasnom domu u Lupoglavu, dvadesetu obljetnicu svoga rada. Sjednicom je predsjedao predsjednik Zajednice Dražen Kutica, a o radu zajednice u proteklih 20 godina govorio je tajnik Zajednice Miroslav Šladarec. Sjednici su nazočili i brojni gosti iz drugih zajednica i DVD-a, a među njima i načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek, predsjednik Općinskog vijeća Brckovljana Božo Graberec, potpredsjednik VZ Zagrebačke županije Stjepan Povrlišek te trojica osnivača Zajednice Željko Rusan, Stjepan Badžek i Stjepan Remenar.

U Osnovnoj školi "Stjepan Radić" u Božjakovini obilježen je Dan sjećanja na pad Vukovara. Zapaljeni lampaši postavljeni su uzduž staze prema Školi. U paljenju lampaša sudjelovali su svi razredi. Uz to, u predvorju škole postavljena je izložba plakata te su učenici mogli pogledati prigodnu prezentaciju.

OŠ „Stjepan Radić“ u Božjakovini, 13. studenog, na Dan Župe sv. Brcka, ponovno je otvorila vrata za sve svoje prijatelje: roditelje, bivše učenike, suradnike škole i druge drage goste. Tema Dana otvorenih vrata ovog je puta bila glazba. Učenici i njihovi učitelji su, uz pomoć roditelja, za tu prigodu pripremili čak 12 kreativnih radionica i izložbi, a osim njih svoje su radionice predstavili  i gosti iz Glazbene škole Dugo Selo te Osnovne škole  „Bila“ iz Općine Vitez, BiH. Istoga je dana na svečanoj sjednici Školskog odbora potpisana Povelja prijateljstva i suradnje između OŠ „Stjepan Radić“ i OŠ „Bila“.

Općinsko vijeće Općine Brckovljani održalo je 9. studenog, pod predsjedanjem predsjednika vijeća Bože Graberca, svoju 4. redovnu sjednicu. Sjednici je nazočio načelnik Željko Funtek. Većinom glasova, uz jedan protiv, vijećnici su donijeli proračun Općine za 2018. godinu. Prihodi su planirani u iznosu od 30.193.500 kuna, raspoređeni rashodi u iznosu od 30.183.500 kuna, a neraspoređeni rashodi i izdaci u iznosu od 10.000 kuna.