Godinu i pol dana nakon jedinstvenog puta vjere, nade, predanosti i poniznosti, u sjećanje na Domovinski rat i zahvalu Svetoj Stolici, braniteljsko hodočašće zahvalnosti od Nove Gradiške do Vatikana je pred publikom. Zabilježeno zauvijek, „ispričano“ filmskom kamerom, uobličeno u dokumentarac „Milijun koraka“, autora Alena Kocića Koca, premijerno je prikazan 6.10.2018. u Novoj Gradiški.

 

Osmorica

...
Na otvorenoj sceni bivšeg bifea Športski, a u sklopu Dugoselskog kulturnog ljeta 25. srpnja možete pogledati i dobro se nasmijati komediji Kazališta KNAP "Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto". Ulaznice po cijeni 20,00 kuna mogu se nabaviti u POU Dugo Selo i Knjižari Denova.

Legende i osnivački zagrebačke rock and roll scene Boris Babarović Barba i Walter Neno Neugebauer ponovo dolaze u Dugo Selo. Na otvorenoj sceni bivšeg bifea Športski, a u sklopu Dugoselskog kulturnog ljeta, ljubitelji starog dobrog rock and rolla ponovo će u izvornoj verziji moći čuti i zaplesati uz nezaboravne hitove“Mramor, kamen, i željezo“, „Drvosjeća da sam ja“, „Mnogo značiš za moj život draga“ i ostale

...

Središnja svečanost u prigodi Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije, koji se obilježava u spomen na 27. lipnja 1991. kada je u Pokupskom, duž rijeke Kupe, raspoređena 2. brigada ZNG-a održana je u Dugom Selu.

Dugoselska Koka Hrvatica i opet je prognozirala pobjedu Hrvatske, javlja nam njena vlasnica Ariella Melić. Sraz s Danskom očekuje Vatrene sutra u 20 sati.